LAZAC ÉS HÍNÁR
2008. szeptember 29. írta: Gasztronauta

LAZAC ÉS HÍNÁR

Lazac, hínár és ecetes uborka

 Hozzávalók:

A lazachoz:

-          300 g skót lazac

-          20 g cukor

-          300 g durva só

-          5 g őrölt bors

Ánizsos-ecetes szószhoz:

-          20 g cukor

-          5 cl víz

-          1 csillag ánizs magja

-          10 ánizsmag

-          2 cl rizsecet

-          1 paradicsom

-          2 e.k. szűz olíva olaj

Ecetes uborkához:

-          1 uborka

-          ½ liter almaecet

-          4 ág ír mocsári hínár

-          4 nagyobb kapribogyó

-          Tárkony levél

-          Lila bazsalikom levél

-          Zöldbab

-         

Elkészítése:

Filézd ki a lazacot és dörzsöld be cukorral, sóval és borssal (ezeket előre keverd össze), és hagyd a hűtőben 12 órát állni. Az ecetes szószhoz forralj fel cukros vizet, vedd le a lángot, majd add hozzá a csillag ánizs magját, valamint az ánizsmagokat. Hagyd kihűlni, majd add hozzá a rizsecetet, a paradicsomot és a szűz olíva olajat. Tedd félre. Főzd fel a zöldbabot sós vízben, majd hűtsd le őket jeges vízben. Csöpögtesd le róluk a vizet és tedd félre őket. Hámozd meg az uborkát és vágd ketté hosszában. Majd aprítsd fel 1cm-es szeletekre. Tedd az almaecetet egy edénybe, majd az edényt helyezd a Gastrovac-ba. Tedd az uborkaszeleteket a kosárba. Készíts vákuumot 15 percre. Ez idő elteltével, merítsd el a kosarat az ecetbe és hagyd további 10 percig.

Lassan szüntesd meg a vákuumot, és vedd ki az uborkaszeleteket. Forrald az ír mocsári hínárt 3 percig, majd hűtsd le jeges vízben. Távolítsd el a bőrét egy kés segítségével, és szeleteld fel egy cm-es szeletekre.

Helyezz el egy kiskanálnyi ánizsos ecetes szószt a tányéron, majd helyezd el a lazac szeleteket, az ecetes uborkát, a hínárt, a fűszerezet és a babot. Szórd meg sóval.

A bejegyzés trackback címe:

https://culinartist.blog.hu/api/trackback/id/tr70686864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása