PADLIZSÁN KOCKÁK
2008. október 11. írta: Gasztronauta

PADLIZSÁN KOCKÁK

 

 

 

A Padlizsánkockák ázsiai ihletésű szezámos-szójás öntetbe mártogatva finom és könnyű előételként funkcionálnak.

Hozzávalók:

-        150 g halleves

-        300 g padlizsán

-        2 gerezd fokhagyma

-        2 ek. balzsamecet (jobb, ha a fehéret használjuk)

-        50 g szezámmag püré vagy „tahin”

-        1 g karragén (E407)

-        1 g + 1 csipet konjac (E427)

-        1 szójajoghurt

-        1 citrom

-        1 ek. szójaszósz

-        szezámmag olaj

 

 Elkészítése:

Kockázd fel a padlizsánt. Főzd puhára kb. 20 perc alatt a megtisztított fokhagymával a hallevesben. Add hozzá a balzsamecetet és a szezámmag pürét. Fűszerezd sóval, borssal, chilivel. 400 grammnyi keverékre lesz szükséged a továbbiakban. A kimért püréhez add hozzá az 1 g karragént és az 1 g konjac-ot. Keverd össze alaposan. Addig főzd, amíg meg nem jelennek az első buborékok (előfőzés), ugyanis ekkor aktiválódik a karragén. Keverd össze jól, majd öntsd ki egy négyszögletű serpenyőbe vagy tálcába. Hagyd megszilárdulni hűvös helyen.

 

Keverd össze a joghurtot a szójaszósszal és a citrommal, néhány csepp szezámmag olajjal és egy csipet konjac-kal. Hideg helyen hagyd pihenni. Az öntet lassan, de magától be fog sűrűsödni.

 

A tálcán hagyott és megkeményedett pürét kockázd fel. Az öntetet minden vendégnek külön-külön pohárba tálald. Használj koktél pálcikákat és zellerszárakat, hogy könnyen mártogathatók legyenek a kockák. Garnélarákkal és pirított szezámmaggal tálald.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://culinartist.blog.hu/api/trackback/id/tr8708041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása