Füst a Gasztronómiában
2016. március 13. írta: Gasztronauta

Füst a Gasztronómiában

 

Érdekli, hogy miként kell kezelni a húst a füstölőben?

Ebben a cikkben igyekszünk némi információval szolgálni, hogy mit jelent a hús előkészítése füstöléshez és reméljük segítségükre lesz, hogy elkezdhessenek füstölni. fumoir1ang5.jpg

 

 

Megtapasztalni, hogy a sous-vide technológia nem az első lépés, hanem az maga lehet az érlelés? 1 óra hidegfüst után 12 órán keresztül csak az a hús vagy a hal dolga, hogy minél mélyebben áthassa a füst aromája. Olyan gasztronómiai élmény ez, melyhez eddig az eszköz csak nagyon keveseknek volt birtokában. Hogy mi zajlik le ilyenkor a zacskón belül, és mi alakul át, valamint milyen a végeredmény? Azt mesélje el Csidei Tamás, aki hazánk sous-vide nagykövete. 

A Füstölés a sous vide technológia ideális kiegészítője oly módon, hogy a pácolt húsokat vákuumfőzés előtt ízesítjük enyhe füstöléssel, melynek ízesítői lehetnek a boróka, a rozmaring, a fahéj, gyömbér és még számtalan fűszer ízlésünk szerint.  Egyedi ízek is elérhetők vele, a füstölés utáni zárt tasakban történő ízesítő fűszerolajakkal. A Sous Vide félkész ételek tálalás előtt,  asztali füstöléssel is aromatizálhatjuk, de az átható egyenletes füstös íz a sous-vide során alakul ki leginkább.

TOVÁBB OLVASOM A CIKKET

 A Cikk fő támogatója a hazai gyártású Smoke Chef Gasztronómiai mobil füstölők és kemencék, valamint a Sous-Vide Chef berendezések kizárólagos forgalmazója a Gasztronauta kft

sous_vide_chef_1_mini.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://culinartist.blog.hu/api/trackback/id/tr438474456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása