NARANCSOS LAZAC
2008. március 03. írta: Gasztronauta

NARANCSOS LAZAC

Narancsos lazacfilé

Narancsos lazacfilé vadrizskonfettin, aszaltgyümölcsdippel:

1. Előkészítés: A lazacot filézem, szemöldökcsipesz segítségével a maradék szálkákat kihúzom a halhúsból, majd bőrrel a deszkára fordítva éles hosszú késsel lebőrözöm, majd 14-16 dekás szeleteket vágok. Ezután mézből, narancshéjból és levéből, valamint friss roséborból  készült marinádba helyezem egy éjszakára.
2. Elkészítés: A halszeleteket lecsepegtetem, tengeri sóval és barnacukorral bedörzsölöm,vákuumozom, majd előmelegített 63 fokos vízfürdőben 25 percet hőkezelem, ezután serpenyőben kérgezem, tálalásig 60 fokon pihentetem.
3. Dip: A marinádot még egy evőkanál mézzel felére beforralom, majd a maradék roséborral újra redukálom, és az apró kockára vágott aszalt gyümölcsöket beleáztatom, így hagyom tálalásig kb. 70 fokon.
4. Köret: A vadrizst forró olajban puffasztom, majd papírra szedem. A hosszúszemű rizst párolom. Juliennere vágott sárgarépát, póréhagymát, és cukkinit mogyoróolajon átforgatom, majd jöhet a rizs, és a vadrizs.
5. Tálalás:Vadrizskonfetti szoklira ültetem a halat, fényezem néhány csepp dippel, megszórom  puffasztott vadrizzsel, a maradék dippet mellé húzom két oldalról.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://culinartist.blog.hu/api/trackback/id/tr25369734

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fuente 2017.12.07. 00:18:54

Hajbeültetés árak - Hajbeültetés Árak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása