2014. I.negyedéves képzéseink!
2014. január 04. írta: CS.T.

2014. I.negyedéves képzéseink!

Az új évben, új tematikákkal várjuk Önöket Budaörsi kurzusainkon!Sous Vide Cooking 054.JPG

A sous-vide egy egyedi és gyengéd hőkezelési technológia, amely figyelembe veszi az ételek sejtszerkezetét. Alkalmazásával az étel megőrzi természetes ízét, illatát, tápanyagtartalmát, állagát, így magasabb minőségű fogásokat tálalhatunk vendégeinknek. 


Ismerje meg a sous-vide technológiát, alkalmazásának módját és előnyeit, melyek természetes ízeket, intenzívebb aromát eredményeznek, és egészséges ételkészítést, biztonságos, hosszabb eltarthatóságot, így a minőség mellett gazdaságosságot jelentenek.

A  technológiával csökkentheti a szakmunkaerő igényt és akár 40%-kal csökkentheti az energiafelhasználást a konyhán. Jelentősen csökken a selejt, kitolódik az élelmiszerek szavatossági ideje, meghosszabbíthatjuk vele a szezonokat, helyet spórolhatunk vele a raktározáskor, kezelhetőbbek és jobban nyomon követhetőek lesznek a készletek, csökken a leltározásra és ellenőrzésre fordított idő.

2014.Január 14. Halételek vákuum alatt;            JELENTKEZEM!

Három modulból álló képzéssorozatunk első részében a technológiai elmélet elsajátítása mellett halakat és zöldségeket is készítünk ezzel az eljárással, illetve bemutatjuk, hogyan illeszthető be ez a technológia a mediterrán, azon belül is az olasz konyha ízvilágába.

-Lazac és paradicsomos tagliatelle

-Tőkehalfilé pesto rizottóval

-Tengeri fogas parajjal,  erdei gombás burgonyagraten

-Vörös tonhal fokhagymás cikkinifőzelékkel

2014. Február 4. Szárnyasok vákuum alatt             JELENTKEZEM!

A képzésen bemutatjuk, hogyan lehet a legtöbbet kihozni megszokott, mindennapi szárnyas ételekből és hogyan teszi lehetővé a vákuumtechnológia azt, hogy a házi és vizi szárnyasok teljesen más megvilágításban kerüljenek a tányérra. Hogyan legyen a kacsamell rozé, de ne nyers? Hogyan akadályozzuk meg, hogy a csirkemell kiszáradjon? Hogyan tudjuk megőrizni a húsok eredeti állagát, ízét? Hogyan dolgozzunk a hizlalt kacsamájjal a leggazdaságosabban? Mindezekre a kérdésekre választ kap a képzésen!

­-Bazsalikomos csirke Supreme paradicsomrizottóval

-Kacsamell, diós tagliatelle és fügecsatni

-Gombás gnocci és kacsamáj

-Fürj körtés kölessel és erdei gyümölcsökkel

2014. Március 4. Sertés, bárány, és borjúhúsok kíméletesen és egészségesen        JELENTKEZEM!

Ha már ismeri a sous-vide technológia alapjait, képzésünkön megtudja, hogyan őrizzük meg a tőkehúsok színét, ízét és állagát, hogyan csökkenthetjük a hőkezelési  veszteséget, és miként lehet egyszerű nyersanyagokból első osztályú ételeket készíteni.

-Sertésszűz velős raviolival

-Báránygerinc fenyőmaggal és édeskömény rizottóval

-Borjúnudli bazsalikomos demi glaceban, parmezános nudlival

-Báránycsülök paradicsomos csicseriborsóval

                            Képzéseink ára: 12 000 Ft + ÁFA/fő

A bejegyzés trackback címe:

https://culinartist.blog.hu/api/trackback/id/tr265731147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása