Gazpacho fusion
2008. szeptember 29. írta: Gasztronauta

Gazpacho fusion

 Hozzávalók:

(8 személyre)

A gazpacho-hoz:

-          700 g paradicsom

-          500 g uborka

-          100 g hagyma

-          80 g zöldpaprika

-          10 g fokhagyma

-          15 g

-          1,5 liter ásványvíz

Az uborkához:

-          1 kg uborka

-          20 g

A sajthoz:

-          200 g tejszínhab

-          Erjesztett kecskesajt

A mentához:

-          40 mentalevél

 

Elkészítése:

A gazpacho-hoz: Hámozd meg a hagymát, a fokhagymát és az uborkát. Távolítsd el a paprika és a paradicsom kocsányát. Az összes zöldséget aprítsd fel közepes méretűre és tedd őket egy fazék sós vízbe. Hagyd a mixet 4-5 óráig ázni.

Tégy bele mindent egy mixerbe. Szűrd át ezt a folyós pürét egy nagyon finom papíron vagy szöveten keresztül. Hagyd a folyadékot leszűrődni a saját súlya alatt, anélkül, hogy rásegítenél.

Az uborkához: Vágd fel az uborkát 4 cm hosszú hengerekre. Hámozd meg az uborka szeleteket.

Helyezd el az uborkát egy tálban és szórd meg sóval. Hagyd így 10 percig, majd öblítsd le őket vízzel és hagyd őket megszáradni.

Tedd az uborkát a Gastrovacba az elkészült gazpacho-val együtt. Szobahőmérsékleten kezd el áztatni, miközben felváltva, nyisd ki és zárd el a levegő szelepet.

A sajthoz: Tedd a sajtot egy meleg tasakba és hagyd, hogy cseppecskék folyjanak ki, egy tálba, melyben folyékony nitrogén van. Ezáltal meg fognak fagyni és könnycsepp formájúak lesznek. Tartsd a cseppeket -20 fokon a fagyasztóban.

A mentához: Vágd fel a mentaleveleket vékony csíkokra, és mosd meg őket hideg vízben egy étel tisztító segítségével.

 

Tálalás:

A gazpacho szószt helyezd el fagyálló tányérokon. Tégy mindegyikre uborka darabot és a tányér szélére tégy sajt könnycseppeket. Díszítsd mentalevéllel az uborkát és a sajtot, majd befejezésként egy kis hideg gazpachot csorgass az uborkára, amíg azt majdnem teljesen el nem fedi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://culinartist.blog.hu/api/trackback/id/tr18686853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása