Gyerek paradicsom
2008. szeptember 29. írta: Gasztronauta

Gyerek paradicsom

 Hozzávalók:

-          4 jól megérett paradicsom

-          ½ liter paradicsom pép

-          2 e.k. paradicsompor

-          30 g tőkehal „pil-pil” mártás

-          3 dl olíva olaj a pil-pil-hez és 8 cl az ízesítéshez

-         

Elkészítése:

Melegítsd fel a pépet és az ecetet 65 fokra. Adj hozzá egy evőkanál paradicsomport és keverd el jól. Hagyd kihűlni.

Melegítsd fel a paradicsomokat, majd hirtelen tedd őket jeges vízbe. Ekkor le tudod hámozni, ezután pedig szárítsd meg alaposan. Egy teáskanál segítségével távolítsd el a levet és a magokat. A levet tartsd meg.

Tedd a paradicsomokat a Gastrovac kosárba, majd add hozzá a hideg pépet és az ecetes keveréket. Készíts vákuumot 15percig (0,8 bar nyomással) és merítsd bele a paradicsomokat. Lassan szüntesd meg a vákuumot, így a paradicsomok jól megszívják magukat. Vedd kis és szűrd le őket. A levet hagyd meg.

Tedd a tőkehal pil-pilt, a paradicsomlevet, egy evőkanál paradicsomport és összezúzott fokhagymát egy mixerbe, és alaposan dolgozd össze őket. Ezután add hozzá az olíva olajat, és folytasd a keverést, amíg egy tartós emulzió nem képződik. Öntsd át egy szifonba és hagyd kihűlni a hűtőben, kb. 1 órán keresztül.

Tálalásnál töltsd meg a paradicsomokat paradicsom pil-pillel és helyezd őket tányérokra. Készíthetsz ki mellé olíva olajat és sót.

A bejegyzés trackback címe:

https://culinartist.blog.hu/api/trackback/id/tr58686866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása