MARINÁLT ÖRDÖGHAL
2008. november 08. írta: CS.T.

MARINÁLT ÖRDÖGHAL

Marinírozott ördöghalfilé  kókuszos céklakrémben

Hozzávalók 10 személyre:

1 kg ördöghalfilé

0.3 liter olívaolaj

Tengeri só, fehérbors ízlés szerint

1 db kókuszdió

1 kg cékla

0.05 liter fehérborecet

1 db citrom

0.2 liter száraz fehérbor

Előző nap a kókusztej feléhez hozzáadjuk a fehérbort, sót a fél citrom levét, citrom reszelt héját,  borecetet, kevés olívaolajat , majd ebbe a marinádba helyezzük a megkérgezett ördöghalfiléket és hőtőszekrényben érni hagyjuk 24 órát. Ezután leszárítjuk és olívaolajban tároljuk tálalásig.

A megtisztított és feldarabolt céklát blansírozzuk, majd a kókusztejben feltesszük főni, ha kell vizet is adunk hozzá. Beízesítjük a sóval, fehérborssal és a citrom maradék levével , valamint a kókuszhúsból is reszelünk hozzá. Ha megfőtt pépesítjük, újra felforraljuk és beállítjuk a sűrűségét krémleves szerűre, majd kihűtjük.

Tálaláskor mélytányérba merünk a céklakrémből, tetejére tesszők a 2-3 mm. vastagra szelt ördöghalszeletkéket, meglocsoljuk olívaolajjal és a tetejére reszelünk egy kevés kókuszt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://culinartist.blog.hu/api/trackback/id/tr9756756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása