A SOUS-VIDE MIKROBIOLÓGIÁJA 2.rész
2009. október 28. írta: CS.T.

A SOUS-VIDE MIKROBIOLÓGIÁJA 2.rész

A hús táplálkozástudományi jelentősége

 

 Az egészséges táplálkozás szempontjából ajánlottabb az alacsonyabb zsírtartalmú sovány húsok, csirke, pulyka fogyasztása mivel a bennük található zsiradék általában a bőr és a hús között helyezkedik el. A túlzott mértékű állati eredetű zsiradék fogyasztása hozzájárulhat a szív és érrendszeri betegségek, a magas vérnyomás, érrendszeri problémák kialakulásához, koleszterinszint emelkedéséhez.

Így, elkészítés előtt könnyen eltávolítható. Konyhatechnológiai szempontból a hirtelen sütés a párolás kerül előtérbe így elkerülhető a nagymértékű léveszteség, a gyors sütés során, a hús felszínén kialakult kéreg miatt az értékes íz anyagok a hús belsejében maradnak. A húsok jelentős mennyiségben tartalmaznak magas biológiai értékű fehérjét, emellett gazdagok egyes ásványi anyagokban (pl.: vas ) és több vitamin esetében is (pl.: B-vitamin) fontos szerepük van a szervezet igényeinek kialakításában.

(Dióspatonyi, 2006. www.kfki.hu)

TOVÁBB OLVASOM

 

A bejegyzés trackback címe:

https://culinartist.blog.hu/api/trackback/id/tr251480574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása